Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mnozí diskutéři, stejně jako autorka blogu, si neuvědomuje, že zde nejde jen o nějaké prosté oblékání, nýbrž o symbol. Má to hlubší podstatu. Kdo se ZDE! producíruje v černých pytlích, hlásí se k jisté víře a stále více se ukazuje, že tato víra je objektivně závadná. V takovém případě bychom neměli mlčet a naopak vyzdvihnout hodnoty naše. Říkám to pořád, problém je v tom, že lidé jsou indoktrinováni evoluční teorií, uvěřili nesmyslu o tom, jak se mokré šutry změnily samovolně na lidi a z toho důvodu, zejména pro sluníčkáře, se stírá rozdíl mezi vírou a vírou. Berou to jen jakýsi folklor či nutné zlo, nebo prostě jen jakousi součást kultury. Ale není tomu tak. Žádná evoluce se jednak nikdy nekonala, jsou to bludy, ale hlavně to, čemu věříme, co ctíme apod., pak samozřejmě určuje naše chování. Pokud je takový mravní a morálný ideál zdegenerovaný, pak z něho vychází i zdegenerované skutky. Sluníčkáři tedy odmítají vzít na vědomí skálopevné dogma, za kterým si stojím do posledního dechu, že NAŠE HODNOTY JSOU LEPŠÍ, než hodnoty muslimské! Ostatně proto také oni prchají k nám a nikoliv my k nim. Slunčata by si výše uvedené heslo měli každý den opakovat před zrcadlem, třeba by jim to jednou docvaklo. Je to vskutku prazvláštní, že lidé, kteří na vlastní kůži zažívají dobrodiní svobodného světa a na druhé straně mají přístup k informacím (jak se žije) v zemích nesvobodných - islámských, nejsou schopni aplikovat ono Ježíšovo, všechno "poznáte podle svého ovoce"...

Jestliže by autorce blogu nechutnalo ovoce stromu islámského, kdyby byla přinucena v jejich systému žít, pak nechápu, jak může takový systém obhajovat.

Ale pokrytectví a neschopnost poznat kvalitu od nekvality, smířlivost ke zlu jsou jen z mnoha dalších nelichotivých znaků všech sluníček.

Rv

13 2
možnosti
Foto

Objektivně závadná... naše hodnoty, hm.. Nerad to říkám, ale před nemnoha lety tu byl pán, co si myslel, že hodnoty jeho lidí jsou lepší, než hodnoty všech ostatních.. a výsledkem bylo cca 60 milionů lidí, mrtvých teda. A mohl bych pokračovat třeba křížovými výpravami, které vlastně měly jen ten smysl, že si někdo myslel, že ta jeho víra je lepší, než víra někoho jiného a jen tak mimochodem se u toho systematicky vyvražďovalo statisíce muslimů. Ale jasný, to byli křesťani, ti správní :-)). Inu, jsem rád, že si to umíte vysvětlit, já to ale nedokážu. Podle mě jsou plavky plavky a jestli jsou takové, nebo makové... je mi tak nějak šumák. Neumím soudit lidi podle toho, co mají na sobě. Ale to tady lidem zjevně nedělá problém... tak nic.

2 11
možnosti
JM

J94o53s90e68f 94M24i90k71e68l

13. 8. 2016 12:16

Na středověké barbary žádné současné demokratické a humanistické metody neplatí.

5 0
možnosti
JK

J50a20n 29K69v14a44p14i53l

13. 8. 2016 12:14

Rozbor trochu jednostranný. Pravdivý, jen z hlediska západní kultury. Ale stačí se podívat na muslimské státy. Napříč světadíly, s režimy t.zv. umírněnými až po džihádisty. Bičování, usekávání rukou, kamenování, tresty smrti, ženy otrokyně .... - to vše odporuje mezinárodnímu právu a chartě OSN. A nic se neděje. Turisté i návštěvníci těchto zemí jsou upozorňování na to, že musí respektovat místní kulturu a zvyky. Je zjevné, že většina uprchlíků, si příliš neváží toho, že jim opuštění jejich vlasti většinou i zachránilo život. Že by také měli respektovat místní zvyky a kulturu.

Tuto pomoc považují za samozřejmost a slabost. Tak připomenutí z Cann, zatím jen místní, považuji za správné, I když možná již pozdní. Jasná pravidla pro migranty měla být stanovena daleko dříve.

17 1
možnosti
Foto

Byla autorka v nějaké muslimské zemi?

6 1
možnosti
JU

J75i17ř34í 15U92r60b69a32n

13. 8. 2016 11:56

Není to absurdní opatření za středověku. Je to jen sdělení muslimům, kdo je tady doma a jaké tu máme dlouhodobě zažité zvyklosti, které pokud tu chtějí žít, tak budou muset konečně začít respektovat.

15 1
možnosti
RH

Otázka je, co považujeme za "dlouhodobě zažité zvyklosti". Já se domnívám, že je dlouhodobě zažitou zvyklostí, že stát nám moc do oblíkání nekecá...

2 2
možnosti
PB

..... praktiky a kultura ze středověku - zákazy ze středověku,- jak prosté !

2 0
možnosti
MB

Jestli chtějí zakazovat burkiny, museli by zakazovat i ostatní tradiční muslimské oděvy, aby to dávalo nějaký smysl (i když pochybný).

O zahalování tváře není pochyb, to je otázka bezpečnosti..

Ale zakazovat svým oděvem hlásit se k nějaké víře, to je hloupost dvojnásobná. Jednak to odporuje dosud platnému principu svobody náboženství. Jednak i z toho bezpečnostního hlediska...kdy se z "viditelné odlišnosti" stává odlišnost "neviditelná".

Jestli je tu nějaký problém, tak se ho nezbavíme tím, že ho prostě budeme odmítat vidět.

2 4
možnosti

Autorka chce blogem jen trollit!!!

6 4
možnosti
Foto

Inu... já bych takto spíše hodnotil Váš "diskusní" příspěvek.....

2 13
možnosti
RH

Pokud se chceme v lidských svobodách a právech srovnávat s muslimskými zeměmi, tak je to špatně. Je to středověk.

9 9
možnosti

řekl bych, že hlavním důvodem zákazu je jistě i ve Francii běžné přísloví, že v domě oběšence se nemá mluvit o provaze. a je jasné, že přímo na místě tragédie každý takový úbor všechno znovu připomíná...

9 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4937x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik