Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Odpovíte mi prosím? Dělí islám lidi na ty, kteří mají méně a více práv podle pohlaví, náboženství, sexuelní orientace?

4 0
možnosti
MK

Prát si špinavé oblečení mají v pračce a ne ve veřejných bazénech.

R^

10 0
možnosti
TT

Lepší by bylo zakázat ty vetřelce úplně. Nejen v burkinách.

7 0
možnosti
OU
ZS

Dokážu pochopit zákaz zahalování tváře na veřejných prostranstvích. Bezpečnostní složky musí mít možnost občany identifikovat, aby se jim tam neproducíroval stíhaný vrah schovaný pod nikábem. Stačilo by sice, aby se na výzvu museli bubáci (a nejenom muslimské ženy, ale i anarchisté a další, kdo si zakrývají tvář) odmaskovat, ale jak jsem říkal, dokážu toto pochopit nebo si to alespoň zdůvodnit.

Zakázat takový koupací úbor, je však zbytečné a absurdní. Výbušninu nebo zbraně pod ním těžko schováte, nehledě na to, že by jim asi namočení moc nesvědčilo. Obličej vidět je. Také bych se ráději podíval na hezkou holku v bikinách, ale pokud nechce vystavovat kůži sluníčku, je to její věc. Jak moc se to vlastně liší od neoprénů, které nosí do chladnější vody třeba surfařky?

0 4
možnosti
Foto

Ne, protože ty ženy si tento oděv nezvolily dobrovolně a tím myslím naprosto svobodně a dobrovolně. A podobně mohou dopadnout i naše dívky a ženy, pokud jasně nevymezíme hranice. Jinými slovy, jsou země a města v západní Evropě, kde už požadavkům muslimů vycházejí vstříc do té míry, že to omezuje práva a svobody nemuslimských a dodávám domácích obyvatel. Burkini, jakkoliv se to může zdát nepravděpodobné, mohou zvednout stavidla dalších požadavků. Například od nynějška v tomto a tomto konkrétním místě bude povoleno pouze Burkini. A pak se to místo rozšíří na celý úsek pláže a dále a dále a kam to povede? Mluvíme a píšeme o svobodě, jenže to nejsme my kdo tu svobodu omezuje. Nadneseně řečeno, ty muslimské ženy mají svobodu jít se koupat v těch svých overalech jinde, nemají ale svobodu vzít si normální plavky. A v tom je právě podstata celého sporu a problému. Ve chvíli kdy muslimské ženy budou mít svobodu volby, pak nic nebrání aby se koupaly v brnění rytíře Brtníka z Brtníku.

12 0
možnosti
ZS

Nutit někoho nosit oděv, jaký nechce, je zakázáno už nyní a většina těch žen si ho skutečně zvolila dobrovolně. Možná to je symbol jejich víry, ale víra nezabíjí, zabíjí lidé, kteří ji mají jenom jako záminku k tomu, aby mohli ubližovat jiným nebo aby jejím prostřednictvím získali moc. Vykašleme se na symboly a bojujme proti těm, kdo představují skutečnou hrozbu - radikálním duchovním a jejich následovníkům.

0 3
možnosti
FN

Tak ať jdou holky do bazénu v normálních plavkách. Tak jak chodí běžní Evropané a bude po problému, ne?

Nebo chcete říct, že jim to manžel nebo víra zakazuje? No tak proč vás rozčiluje rozhodnutí městské rady? Proč vás nerozčiluje nespravedlnost a nerovnost Islámu? Proč nebojujete za větší rovnoprávnost žen?

Jen debil může tvrdit, že nosit černý hadr od hlavy až k patě je svobodný projev vůle všech muslimských žen. Že zatím co všechny ostatní ženy se rády líbí, muslimky svou krásu raději schovávají. A že to dělají z vlastního přesvědčení.

7 0
možnosti
Foto

A jeptišky vám vadí také?

0 10
možnosti
JH

J27a51n 29H69l43e23d91í85k

13. 8. 2016 23:58

nedokáže-li se vetřelec plně ztotožnit s mravy a zvyky společnosti, do které se míní začlenit, musí být v zápětí repatriován do své vlasti, protože jinak vytvoří paralelní společnost, která bude domorodce utlačovat, v případě diktatúrské povahy islámu velmi brzy původní občany tvrdě likvidovat, důkaz je celý muslímský svět dneška

4 0
možnosti
Foto

Opravdu celý? Já se sice nepovažuji za znalce islámu a muslimského světa, ale vy o něm víte zjevně ještě mnohem méně než já. Islámský stát nerovná se celý muslimský svět.

0 0
možnosti
Foto

D55a41v10i33d 49V50o86ň48k60a

13. 8. 2016 23:47

Hm, ja si vzdycky myslel, ze jadrem moderni evropske kultury je nabozenska svoboda. Ale po precteni diskuse je mi jasne, ze jsem se mylil. Jadrem nasi kultury je spravny tvar plavek.

1 0
možnosti
PV

tak to mame stesti, ze Hitler ty svoje napady nenazval nabozenstvim ...

3 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4663x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik