Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L55e25o91š 56K27a78ň74a

15. 10. 2017 1:13

Nesmyslné vnímání muslimské komunity se blíží vnímání fanatických islamistů (zkaženého) západního světa.

0 0
možnosti
Foto

kvůli slimákovi jsem tady byl už asi před 2 roky odkázán do samotky. Mám s těmi barevnými neblahé zkušenosti. Přitáhli k nám ze Španělska. Viděl jsem je nejdřív v Německu. Byly jich tam spousty. A za nějakých deset let jsem je měl i na zahradě. Přitáhli a škodili a podobnost čistě náhodná.

1 0
možnosti
Foto

R^opravdu si někdo myslí že výraz slimáci pro muslimy je vtipný?:-/

1 1
možnosti
Foto

Ja si myslim ze ten vyraz ani vtipny byt nemel..dostal se zkratka do hovorove cestiny stejnym zpusobem, jakym se tam dostavaji dalsi slova ci vyrazy, ktere svym znenim cosi evokuji.

Slimak jako vyraz pro muslima se pouzival uz davno pred tim, nez to napsal pan Hrdlicka, takze nic noveho....

Pan Hrdlicka toho zkratka jen trefne vyuzil.

2 0
možnosti

Aby autorka na tu svou korektnost nedojela. Dopřála bych jí trochu té korektnosti někde uprostřed nějaké všeobjímající muslimské komunity. Rv

11 3
možnosti

Pan Čapek a jeho Válka s mloky byla stejně nehorázným dílem. Hnus, že? Jak si dovolil o nich takto psát? Myslel tím jen mloky, nebo skutečně některé části lidstva?

Děsí mne, jak si někteří nedokáží vážit svobody a demokracie, že ve jménu demokracie pracují a šíří názory, které směřují k potlačení této svobody. Jakákoliv byť slovní pomoc islámu spadá do této kategorie, stejně, jako tam spadaly předválečné články pro nacismus. Historie se opakuje a i tomu Čapkovi hrozil koncentrák za satiru, která na toto nebezpečí poukazovala. Na nebezpečí ztráty svobody, demokracie, ba i životů.

13 2
možnosti

Někomu hrozí koncentrák za odpor k islámu??? Myslíte, že jsme všichni padlí na hlavu? Vaše neúcta k lidskému rozumu je nepochopitelná. Velmi vážná islamofobie.

6 9
možnosti

A co je vlastně špatně? Že autor přirovnal imigranty ke slimakum nebo že je členem ČSSD?

5 0
možnosti

Takže nacisti... :-/

Jak nazvat muslimy, kteří žijí podle kodexu, který odporuje absolutně všem ústavám všech států EU? Pedofilie, mnohoženství, bezpráví žen, utínání rukou, upalování za trest? Jak nazvete tohle, poté, co jste vystřílela těžkou slovní munici na ty, kdo mají jen trochu jiný názor než vy?

23 0
možnosti

To co jste vyjmenovala platí i pro naše muslimy, evropské muslimy, všechny muslimy bez rozdílu místa, kde žijí? A všichni dělají denně totéž podle vašich podlých vizí. Každý naopak denně vidí, že jen žvaníte.

4 10
možnosti

Především pojem "muslim" nevyjadřuje příslušnost k nějakému etniku nebo národnosti. Vyjadřuje příslušnost k náboženství islámu. Nejde tedy o problém rasismu.

Paradoxně islám obsahuje velmi silné antisemitské prvky. Důkazem je skutečnost, že sám Prorok Muhammad nechával vyvražďovat Židy. Nejznámějším příkladem je událost z roku 627, kdy Muhammad nechal shromáždit všechny muže z židovského medínského kmene Bení Quarajzá. Museli si vlastníma rukama vykopat hrob a pak byli na hraně této obrovské jámy, vykopané podél medínského náměstí, setnuti. Poprava trvala dva dny a bylo při ní zavražděno sedm set až devět set osob. Pozůstalé ženy a děti byly prodány jako otroci, majetek této tisícileté židovské komunity byl zabaven Prorokem jako kořist. Tato událost definuje chování muslimů k Židům po celou historii islámu. Známý je dochovaný výrok proroka, který hojně citoval nejen velký jeruzalémský muftí Amín al-Husajní, přítel Hitlera, ale také četní současní islámští imámové, cituji: "Vy budete bojovat proti Židům až do té doby, dokud se neskryjí mezi skálami a kamením! Pak skála a kámen promluví – Otroku Alláhův, skrývá se za mnou Žid, přijď a zabij ho!"

Čili argumentovat srovnáváním kritiky islámu (třeba i hanlivé) s antisemitskými pamflety nacistů, je příkladem dokonalé neúcty k obětem antisemitismu. Islám je zdrojem antisemitismu a Vy se ho snažíte dát na úroveň oběti.

To, co provedl Muhammad s medínskými Židy, je tak nepředstavitelně odporná hromadná vražda, při které se celé medínské náměstí zalilo krví, že si to ani nedovedu představit. Předáky jiných židovských a křesťanských obcí nechával mučit, aby prozradili, kam Židé před přepadením ukryli majetek a ženy. Takže Muhammada můžeme naprosto bez nadsázky označit za nejděsivějšího slimáka, jaký kdy žil na zemi. Problém je v tom, že Muhammad je v islámu považován doslova za "nejlepšího člověka, který kdy žil", tedy nejvyšší morální vzor. Právě proto islámský svět vypadá tak, jak vypadá.

20 0
možnosti

Madam Janků, přečetl jsem si několik vašich článků a znovu se vrátil k tomuto. Bylo to pak snazší. Už mě ta hloupá demagogie tak nepřekvapila.

6 0
možnosti

Nevím, milá Terezo,

zda je "takové přirovnání v duchu nejlepších tradic antisemitské propagandy", každopádně Váš článek je v duchu nejlepších tradic Rudého práva.

Pokud jste věnovala tomuto tématu méně času, než by se dalo od "novinářky" očekávat: bolševická propaganda s oblibou zobrazovala každého, kdo měl mozek v hlavě ke kritickému myšlení, nejen jako cizorodý prvek v těle našeho chrabrého národa (zavrtaného ovšem hluboko v ruském anu), ale také jako ztroskotance, zaprodance, ano, i ty Vaše pomýlence, vši (v našem kožichu), parazity, nemoc (našeho lidově demokratického zřízení, jinak ovšem silného nezlomnou oddaností věci komunismu a Sovětskému Svazu) atdatd... Ale to je dávno a přeji Vám, mladým a, řekněme, nepoučeným, ať už se toho nikdy nedožijete a nemusíte naskakovat na podobný vlak plný pokrytectví.

P.S. článek toho pána jsem přečetl velmi dobře a buďme upřímní: možná je plný jinotajů a nabádá každého k přemýšlení, ale reakce Vaše i ostatních, co se možná nesnaží ani tolik přemýšlet jako svézt se na módní vlně, je komická.

Chcete-li se ohrazovat, pak, prosím, fakty: nikoli co Vy si v tom článku "závadového" (rovněž oblíbené slovo bolševického tisku) domýšlíte, ale co tam skutečně je. Vždyť víte - dojem je zrádný skoro stejně jako průjem.

7 0
možnosti

Vážně, jsem přesvědčen, že odsuzujíc v blogu něčí myšlení či vyjadřování, vyjadřujete se a myslíte podobně jako on.

A určitě si přečtěte, pokud jste to ještě neudělala, Čapkovy novinové články otištěné v Lidových novinách ve druhé polovině 30. let. Jako by je ten pán psal včera.

5 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4937x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik