Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Ne není to irelevantní. Je to symbol totalitní náboženské ideologie. ;-€

2) "Zde nejsme v arabské zemi."

- a aby to tak zůstalo, pak by se zde výše uvedene, barbarské a středověké, nemělo šířit, žádnými prostředky!

3) "Může si, kurnik šopa, nosit, co chce".

-prvně dokažte, že to opravdu chce...

!!Rv

10 2
možnosti
RS

R67u71d39a 75S15l35a83v97í21k

16. 8. 2016 16:32

Ad.3) V Evropě není povinnost nosit burku, takže jí nosit nemusí.

3 2
možnosti
JS

Ve svém článku říkáte, že "moji svobodu zahalená žena neohrožuje". Jenže to se mýlíte. Burka, stejně jako burkiny, nejsou jen nějakým obyčejným vyjádřením orientální módy nebo svobody volby oděvu. Je nutné si uvědomit naprosto podstatnou věc: burka (stejně jako burkiny) je náboženským vyjádřením podřízeného postavení ženy v islámu. V žádném případě nejde o výraz svobody vyznání nebo svobody volby oblečení. Jde o vyjádření posvátné NEROVNOSTI mužů a žen v islámu. Pokud někdo chce brátnit právo nosit burku, pak nebrání svobodu vyznání, ale fakticky prosazuje výjimku ze základního lidského práva rovného postavení mužů a žen před zákonem. To je základní podstata problému.

Svoboda náboženství je v Evropě zaručena, pokud ovšem nejde o náboženství, které naplňuje definici hnutí potlačujícího lidská práva a svobody. V Koránu je zcela jasně vyjádřena nejen nerovnost mužů a žen před zákonem, ale přímo podřadné postavení ženy. Muž dokonce může svou ženu bít a vykazovat jí místo na spaní. A to neuvádím ještě závažnější výroky, které jsou součástí sbírky výroků Proroka Muhammada. Právě z těchto principů vychází zahalování žen v islámu a není dobré je ignorovat, protože jsou popřením toho, co bylo v emancipaci žen v západním světě dosaženo.

32 1
možnosti
TP

T70o91m66á93š 83P73í13c68l

16. 8. 2016 13:34

K tomu bych ještě dodal, že ve Švédsku, které je v rozkladu tak nějak nejdále, v Norsku i na předměstích francouzských a anglických měst slouží muslimské hábity k označování. "Tato žena patří k nám, znásilňujte preventivně ty nezahalené."

6 3
možnosti
TP

T42o67m25á89š 59P93í24c92l

16. 8. 2016 13:00

Argumentovat u těchto hábitů značících totální podřízenost tím, že se bojovalo za právo, aby žena mohla nosit, co chce, je asi jako horovat pro koncentráky, protože se tam dává jídlo a jídlo přece každý potřebuje. Ono jaksi vymanit se z muslimské podřízenosti (o následcích nemluvě) je o dost těžší než odejít od manžela, který vyžaduje teplé večeře. Ale tady evidentně někomu důstojnost lidského života (ani jeho hodnota jako taková) nic neříká...

33 1
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4937x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik