Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Nebylo by lepší abyste namísto hloupého plácání, kterým přesvědčíte jen ty, kteří už přesvědčení jsou, třeba trávila čas upečením bábovky a pozváním kamarádek na čaj s bábovkou?

Nebo o co vám jde? O ještě větší znechucení národa otázkou muslimské nepřizpůsobivosti??

15 1
možnosti
VS

A nebo rodit děti než aby se veřejně projevovala a říkala své názory...

3 2
možnosti
Foto

Psala jsem už minule a nepřesvědčila jste mne ani tentokrát. Situace je vyhrocená, Francie není v pohodě, rozhodnutí o eliminaci atributů islámu (oblečení v tomto případě) je na místě především jako prevence - viz. Korsika - tak to dopadne, když se vášně preventivně netlumí...

14 0
možnosti
VS

Odvážný článek. Ode mne karma. Váš názor mi připomíná jeden Voltairův citát:"Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit Vaše právo to říkat". Burky se mi nelíbí, nelíbí se mi, co představují. Ale vždy budu hájit právo všech zvolit si PRO SEBE cokoli, i to, co mě pro připadá nedobré.

1 10
možnosti

A myslíte, že by to Voltaire řekl i tehdy, pokud by ten druhý říkal třeba "Voltaire má držet hubu, nebo ho podříznu"?

Aneb: Toleranci? Ano, ale jen tolerantním.

7 0
možnosti
MR

Já jsem muž a nemůžu nosit v ČR taky co chci. Zákony mě omezují a zakazují při určitých akcích zahalovat tvář. Jak chcete řešit tento problém? Proč jste nebojovala už dříve za právo nosit si co chci a kdy chci.

7 0
možnosti
Foto

Zrovna zahalování článku je věnovaná dost podstatná část článku, pod kterým se domáháte odpovědi, jak se autorka staví k zahalování...

0 0
možnosti
Foto

Bez ohledu na mnoho věcných argumentů, které padly v diskuzi níže, platí jedno:

V Evropě burkiny nechceme, bez dalšího vysvětlování! Naše zem, naše pravidla.

Názory uvedené v článku považuji za snahu dokazovat sobě i okolí, že jsem lepší a ušlechtilejší než ti, kteří oprávněně poukazují na bezpečnostní riziko pronikání nepřátelské ideologie neslučitelné s naší civilizací.

29 2
možnosti
Foto

Spíše v tom vidím snahu ukázat se ve světle " my nejsme jako vy, u nás je svoboda " Jenže v těchto případech je takový přístup spojen s rizikem, že to bude pochopeno jako slabost a požadavky se budou stupňovat. Bludný kruh bez konce.

10 0
možnosti
JJ

A opravdu nosí co chtějí nebo to co jim nařizuje jejich komunita nosit? Problém je, že to nejsou JEN plavky, JEN šátek, ... . Díky ideologii která za tím je, to je vyjádření i určitého nadřazeného postavení nad ostatními. Pokud na toto přistoupíme, pak se nedivme, že jsou běžným způsobem oblečené evropské ženy obtěžovány, znásilňovány a uráženy od muslimů, protože nezahalená žena je pro ně pouze žena lehkých mravů. Kdyby to byly pouze o plavky, tak to žádný Evropan neřeší, stejně jako dnes neřeší např. neoprenový oblek na plavání. Ona každá totalitní ideologie má něco, co po svých "poddaných" vyžaduje a co není dobrovolné a vynucuje se to hrozbou. I tolerance a humanismus musí mít své hranice, protože bezbřehý humanismus a tolerance by humánní a tolerantní společnost zničil. Hezký příklad je ostatně současná nekontrolovatelná migrace, jestli se nezastaví, tak bude mít evropská demokracie velký problém a v nejhorším případě bude zničena.

16 1
možnosti
JZ

Zakážou hadr a lidi se můžou zbláznit a vydávají eseje o svobodě. Evropská kultura neznamená bezbřehou svobodu ve všem, jak si mnozí myslí. Je to přesně naopak, máme daleko víc pravidel, zákonů a společenských norem, než kultury jiné. A protože nejsou úplně blbě nastavené a protože jsme sto je dodržovat, funguje nám tady civilizovaný svět, více méně.

No tak teď k tomu, že někde třeba nesmíte vkročit na trávník nebo po desáté večer nahlas zpívat na zahradě přibylo, že nesmíte nosit jeden typ oblečení. A došlo se k tomu úplně stejně jako k nevhodnosti mnoha jiných typů a stylů oděvu. A došlo se k tomu právě proto, že tady máme pořád ještě záviděníhodnou formu civilizace.

10 1
možnosti
RJ

Jenže součástí evropské kultury je taky oddělení státu od náboženství a zásada minimalizace zásahů státu. Zákaz burkin to porušuje, protože k němu nevede jiný legitimní důvod než to, že nechceme, aby se lidé na veřejnosti příliš projevovali jako muslimové (viz oficiální zdůvodnění).

0 1
možnosti
JH

Nepřemýšlivý text!!

6 1
možnosti
Foto

Naopak. Ten text je výsledkem přemýšlení. I když se závěry vážené paní autorky nesouhlasím, oceňuji její rozbor. Jediná možnost jak řešit situaci ve které se Evropa, potažmo ocítá je diskuse a odhalení pro a proti.

1 0
možnosti
DK

Zahalovani je jedna z mnoha zrudnosti Islamu. A to i v pripade, ze to ta zena nosi "dobrovolne", protoze ono to tak dobrovolne ve skutecnosti neni. Islam zenam vtlouka od malych holek do hlavy, ze se museji zahalovat a vnucuji jim, ze chodit nezahalena je nemravne. Klasicke vymyvani mozku a neni se cemu divit, ze zena, ktera ma same takove vzory, prijme takove chovani za sve. Ja bych osobne burkini nezakazoval, nicmene ani bych aktivne nebojoval za jejich zachovani, je mi to celkem jedno. Proste ono to nic moc nicemu nepomuze, na druhou stranu cim vice bude muslimum pripadat evropske prostredi neatraktivni, tim mene se sem budou cpat, coz by bylo celkem fajn (ale to bude mit efekt spise jen teoreticky). Islam sam o sobe odporuje lidskym pravum a je priblizne stejne zrudny jako nacismus...presto v pohode vegetuje na evropskem uzemi v zemich, ktere se tvari jako demokraticke. Je to nejen pokrytecke, ale zaroven hloupe. Nasi predkove to vedeli, jak je mozne, ze my to nevime?

11 1
možnosti
JB

Ano, vzpomínám si článek, rozhovor s jednou jezídkou. Její sestru unesli islamisté, jí ne. Po čase sestru osvobodili, vrátila se k rodině. Byla dítě, možná něco přes deset let, dvanáct, nevím, už si nepamatuji. U islamistů nebyla " teoreticky" dlouho. Ovšem jak víme ze zpráv, všechny ženy se povinně musely zahalovat, i tato dívenka. A toto dítě ani po týdnech svobody, jezídky zahalené nechodí, nedokázalo být ani chvilku bez zahalené tváře. Její sestra se obávala, že to potrvá ještě pěkně dlouho, než si sestra uvědomí, že už to není povinné, že teror pominul.

3 0
možnosti

Jedna část je praktická. Samozřejmě nemají burkiny co dělat tam, kde provozovatel bazénu / koupaliště takový úbor nepovoluje. Mj. - jak se v tomhle pytli lze před vstupem do vody osprchovat? ;-(

-

Další je otázka tolerance - když se takových pytlů sejde víc, nebudou se pokoušet vyštípat z pláže ženy v oděvech úspornějších? Bude-li se někdo podivovat nad tím, co si lze obléct, ukazovat si, fotografovat, nebudou agresivní?

-

A poslední pohled. Jsou nám muslimové v Evropě k něčemu dobří? Ne, jsou leda k vzteku, čím míň, tím líp. Pak je samozřejmě každé gesto znechucení nad jejich zvyky dobré, každá překážka v dodržování importovaných obyčejů se hodí.

14 2
možnosti
RJ

Takže čím nenávistněji se budeme chovat (protože gesta znechucení jsou umírněným projevem nenávisti, který otevírá cestu gestům silnějším), tím lépe? To opravdu nemáme na víc?

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4937x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik