Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A47l86e21s 51P11ř83i80b36y23l

18. 8. 2016 12:44

Paní Terezo Vám bych doporučil tu burku či co to je kde jsou jenom dvě dírky pro oči, ten by Vám slušel.

0 0
možnosti

Víte Terezo, už mnoho let mám přítele z Libanonu. Libanonského křesťana, který studoval u nás na Palackého univerzitě v Olomouci. Ten mi vypravoval, že když ženy ze Saudské Arábie přiletí se svými partnery do Libanonu, tak první čeho se zbaví je burka a na pláže jdou v bikinách. Dělají to, co by v KSA dělat nemohly.

v Iránu existuje hnutí žen za právo nenosit šátek a tyto ženy mají podporu i mnoha iránských mužů.

Je pravdou, že zákaz šátků a burkin je nesmyslné, protože neřeší podstatu a svým způsobem omezí možnosti muslimek co se týče veřejného prostoru. Pro Vás to je jednoduché, vy máte možnost svobodné volby, ale většina těch muslimek ne. Pro mnohé jsou burkiny jedinou možností jak se dostat na pláž a do vody jako ostatní. Nemají možnost si vzít bikiny, protože by to jejich partner a tlak islámské komunity nedovolil. Proto mám se zákazem burkin problém, protože už tak to ztíží postavení muslimek v naší společnosti a i v té islámské komunitě.

Minule jste napsala, že ten zákaz je ze středověku. Není. Ve středověku se lidé koupali nazí. Stud, jak jej známe dnes tenkrát neexistoval.Paradoxně toto je pozůstatek doby, zvané Osvícenská a puritánského hnutí, jehož myšlenky přišly z Anglie. Doporučil bych Vám jednu studii s názvem "Tělo ve středověké kultuře" dílo to jednoho z nejlepších znalců středověku Le Goffa.

Myšlenka burkin vychází u islámské nauky a práva šária. Zde se nejedná o svobodné rozhodnutí ženy. Je to podřízení se islámské nauce a islámskému právu.

Je to pronikání islámské civilizace do naší a ukázka nadřazenosti islámu nad našimi hodnotami. Přestože, když mluvím o našich hodnotách, tak zcela jistě mám na mysli něco jiného než Vy, protože se na to dívám ze svého pohledu.

Na stránkách Memri, můžete najít mnoho videí z KSA, Bruneje, Kataru apod, kde v nočních ilegálních klubech paří mladé muslimky v minisukni a věřte, že tyto muslimky by s Vámi nesouhlasily. Jako by převážná většina občanu Československa před rokem 1989 nesouhlasila s tím, že socialis

9 0
možnosti

socialismu bylo to nejlepší pro člověka

1 0
možnosti

Ze vam burka neprekazi, neni podstatne.

1 0
možnosti

Ale vážně - představitelé něco zakázali - zákaz je úředně platný a tedy musí být respektován. Tečka. Svoboda sem, svoboda tam.

Až se zakáže kouřit v restauracích, tak ten zákon bude platit a hotovo. Budeme jej muset respektovat a řídit se jím. Když někam přibude značka "Zákaz vjezdu", tak tam prostě jezdit nebudeme. Budeme toto nařízení dodržovat.

Kdo vyhlášky či zákony porušuje, může být dle toho i potrestán.

(pokud se někomu nelíbí jak se chovají volení představitelé, tak musí jít k volbám a změnit to - pokud bude i nadále nespokojen, tak může kandidovat v dalších volbách být lepším voleným představitelem)

4 0
možnosti

Jistě - Hitler přeci taky jen občas něco zakázal nebo někomu přikázal. Takže vlastně o nic nešlo, vždyť to přece bylo v souladu se zákonem...

...tohle snad proboha nemůžete myslet vážně!!

0 0
možnosti

Jsem přesvědčený riflomil a vyznávám tvrdý riflismus. Tedy moje právo je se koupat kdekoliv v riflových kalhotech a riflové košili? A to i tam, kde to je výslovně zakázáno?

1 0
možnosti

Přece vůbec nejde o plavky jde o náboženský symbol,ukázka nepřízpúsobení se většinové společnosti,pohrdání našími tradiicemy našimi zvyky.

9 0
možnosti

Vy říkáte, že Dokud tu bude jediná žena, která je bude chtít nosit, je to její právo. Je to otázka principů, kterými se tak rádi chlubíme - například toho, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

Zjevně ale ani vy ani ostatní všeobjímající sluníčka, nejste schopni pochopit to nebezpečí, které vyjadřuje umírněný muslim Vladimír Saňka, o tom, že muslimové musí nastolit islámskou vládu. Ostatně jak říkají muslimové „Vaše zákony nám umožní zvítězit a našimi Vás budeme konvertovat“

Tak jako komunisti. Pomocí demokratických zákonů se dostali k moci a pak vraždili.

12 0
možnosti

I43v48o 57M64i50l30d89a

17. 8. 2016 9:19

myslíte ty komunisty, jejichž hrdě se ke svým předkům po srpu a kladivu hlásící pokračovatelé myšlenek a ideí marxismu-leninismu dnes, zvoleni v demokratických volbách, vládnou takřka v celé Evropě, vytvářejíce a živíce válku na východě a vojenské puče trošku jižněji?

1 0
možnosti

I33v94o 41M94i13l35d57a

17. 8. 2016 8:35

jsem chlap, mám roky a mužný břich a když nemůžu na bazén v plavkách kraťasového střihu, prostě tam nejdu a basta!!! plavky a-la slipy nenosím a nosit nebudu (je to, stejně jako slipy, nepohodlné a zapařenísevhodné a chlap v tom - dle mého - vypadá víc než srandovně) a určitě jim tam nebudu natruc porušovat jejich interní hygienické předpisy.

ještě jedna otázka pro autorku: všude slyším a čtu jen burky neburky, jak je to u těch zahalených chudaček s hygienou? osvětlete, prosím, denně se sprchujícímu a denně si prádlo měnícímu chlapovi, jak často a jak důkladně se ty zapocené děvy arabských mravů myjí a převlékají do čistého?

8 0
možnosti

To vám nevysvětlí, protože tak daleko nemyslí.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS