Diskuse

Zákaz burkini v Cannes? Absurdní opatření ze středověku

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O desiatky až stovky rokov vrátil naspäť nie starosta, ale práve tie brkiny !

Nezamieňajte si pôvodcu (burkini a ich nositeľky spolu aj s tyranmi čo ich nútia to nosiť) so starostom, ktorý sa len snaží zabrániť návratu do stredoveku.

0 0
možnosti

Vyjimecne souhlasim, ze zakazat burkiny je nesmysl. Je to jako pri vrazde nozem zakazat prodavat noze. Lepsi by bylo zadne migranty neprijimat a je po problemu. Jen nechapu proc mi ty prizpusobivy zakazuji libat manzelku na verejnosti pod trestem zbicovani nebo vezeni, proc tam nemohu pit alkohol, proc tam nemohu chodit do pul tela, ... vite proc?

0 2
možnosti

J19a89n 62R75á65ž

17. 8. 2016 19:14

Já to chápu jako výraz toho, že demokracie má ještě ve Francii ostrůvky, kde funguje. Kdybych jako starosta u nás zakázal chodit do bazénu v obecním koupališti v propoceném pytli, který může zakrývat i silné nakažlivé kožní choroby, okamžitě by mi tu vyhlášku někdo napadl u soudu a soud by ji zrušil To, že ještě někde v EU může volený představitel občanské veřejnosti něco udělat podle zájmu většiny občanů, kteří ho volili, mne potěšilo.

0 0
možnosti
Foto

Pletete si ale bazén s mořem. Do moře je námi lidmi přidáváno takového sajrajtu, že nějaký ten propocený pytel je doslova marginalitou. O bazénech myslím vůbec řeč nebyla.

1 0
možnosti
Foto

A víte, že dneska s Vámi docela souhlasím...?R^

0 0
možnosti

Byla jste hořce nepochopena:-( Myslím, že u většina lidí se nezamyslí nad tím, že muslimky se nebudou moci vykoupat, nebo je jim to jedno. Vždyť se mohou vzdát islámu a nechat se zabít nebo poleptati kyselinou. Ženská práva..

1 1
možnosti
Foto

Muzou se vratit do zeme puvodu nebo kterekoliv jine muslimske zeme, kde se muzou chodit koupat, jak libo, pokud jim to jejich majitel dovoli. Ja se taky necpu do SA, kdyz si dam rada sklenicku vina a koupu se v plavkach.

6 0
možnosti
Foto

Ahoj, Terko :) Rozhořčení chápu...v mnohém souhlasím...ale faktem je, že těch pár článků v médiích na tohle téma je dost zavádějících, ono by to chtělo odůvodnění soudního rozsudku, nicméně...jsem přesvědčený, že ten zákaz má trochu jinou filosofii stejně jako má jinou filosofii tohle souvětí "Plavky, které ostentativně dávají najevo náboženskou příslušnost, zatímco Francie a její náboženská místa jsou terčem teroristických útoků, by mohly vytvořit hrozbu narušení veřejného pořádku".

Ta jiná filosofie spočívá skutečně v ochraně veřejného pořádku v rámci výjimečného stavu, který ve Francii skutečně stále je a řídí se poněkud jinými pravidly (stejně jako válečný stav), než běžný život. A ta filosofie spočívá v trochu jiném výkladu, než mu dáváš...tohle opatření jen říká, že je naprosto zbytečné jitřit už tak rozjitřené vnímání Francouzů oblečením spojovaným s islámem a tedy nepřímo i terorismem a skoro bych řekl, že působí jako prevence soudce Lynche jen na základě oblečení :)

7 0
možnosti

Když se vám to nelíbí, zaleťte do Saúdské Arábie a vyražte si v šortkách, triku s ramínky, nejlíp bez podprsenky, nakupovat do nějakého obchoďáku. Nejlíp bude, když si tam zajedete sama, v otevřeném kabrioletu. A až se za pět let vrátíte z tamní basy, poreferujte nám o multikulti. Ono je to o reciprocitě. Už od dob Chamurapiho a pak třeba Bible. Kdo chce na pláž v podvlíkačkách, ať si jde - ale na vyhrazenou. Nudisté se taky necpou většinou na veřejnou, ale na svoji. A to jsou naši "domácí". Tak by to měli zřídit i v Cannes. Pořád je to dokola - naše kulturní zvyklosti se mají přizpůsobovat lidem, kteří se přizpůsobovat nechtějí. Nejen u nich doma, ale ani u nás. To prostě vůbec nedává smysl, postrádá to logiku. To se nedá zdůvodnit ani nějakými lidskoprávními a humanitárními idejemi. Ano, staletí koloniální mocnosti vnucovaly celému světu svoje představy a pokračují v tom i dneska pod nálepkami lidských práv a demokracie, přestože jde už staletí stále jen o ekonomiku. Ale kvůli tomu nemusíme přece v Evropě přijímat zvyky muslimů, hinduistů, budhistů, animistů a kdovíkoho ještě. Pokud se někdo cítí vinen za svou koloniální minulost, ať si to vyřeší sám doma. Nás se to netýká a je nesmyslné o tom debatovat. Starejme se raději o to, aby naše země byla konečně jednou suverénní, prosperující vlastí svým občanům - i těm vietnamského, ruského, ukrajinského, řeckého, syrského, jugoslávského původu. Ale občanům, kteří respektují charakter, historii a zvyky tohoto geopolitického prostoru. Země Koruny České byly útočištěm mnoha různých uprchlíků odedávna. Nebránili jsme se cizincům a přijímali jsme je. Ale oni byli taky za to vděčni, pracovali pro rozkvět svého nového domova, považovali tuto zemi za svoji vlast a nikoliv za dobytý prostor. A my jsme jim nečinili příkoří. To je to pravé multikulti a ne to, co se dnes předvádí.

9 0
možnosti

J94i19ř24í 70M23í17k43a

15. 8. 2016 8:24

Mne takove zakazy take prijdou jak ze stredoveku. Myslim, ze je to vynucovani sekularizace v obleceni, kde je to pritom uplne mimo. Jewdna vec jsou burky, ktere zakryvaji oblicej, coz je treba v CR trestne krome karnevalu.

Takovy zakaz mi pripada podobne stredoveky jako prikazovani zenam se zahalovat. To same naruby.

Spis by meli odebrat cirkvim statni prispevky. At uz je to islam nebo krestanstvi, tak proc by jim stat mel davat penize? A islamsti extremiste myslim tehle prispevku zneuzivaji. A kdyz jsme sekularni stat, tak proc vubec dava stat penize cirkvim?

Jinak to obleceni - burkini .. mozna muze byt pro zenu osvobozujici, ze se muze zahalit.. imho bychom to meli respektovat, kdyz tim nikomu neublizuje. Podobne i jejich nahatost. Mne se libi do druhe :) Ale holt my jsme tu mozna hodne sjeli az do pornografickyho vnimani lidskych vztahu, ze nam to treba neprijde, jak to nekomu muze vadit. No hlavne kdyz neargumentuje spontanni explozi.

0 1
možnosti

Osvobozeni pro zenu,ze se muze zahalovat.....slova praveho muze! ;-D

0 0
možnosti

A49l45e58s 34P26ř72i94b42y23l

14. 8. 2016 17:59

Pokud lezou v burkini doma do moře nic proti tomu. Ale když jsem na placeném koupališti nebo krytém bazénu a vidím tam ty blbky ve špinavých burkini raději odejdu a do vody bych už nevlezl. Do meity se také nesmí v šortkách. Navíc korán neukládá šátky, burky není to naprostá nutnost a pouze ukazijí svoji nadřazenost. A pokud to nechápete budete za pár let chodit v burkách.

2 0
možnosti