Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Autorka vůbec nepochopila, o co jde...

9 0
možnosti
PV

Kdo svobodu nerespektuje, ten si ji nezaslouzi. Tohle plati na obe strany! A kazda akce vyvola reakci, takze je dobre, ze nekdo konecne nahlas pojmenoval pricinu a zachoval se presne toho, jak se pricina chova ci ceho se dozaduje na ostatnich.

10 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
Foto

J46a39n22a 79M71a62j57o18v14á

13. 8. 2016 17:13

No, v případě, že se jmenuje Karl Lagerfeld, to tak může být

9 0
možnosti
JK

Moja hlava nedokáže pochopiť, ako tí istí ľudia môžu podporovať homo kultúru a súčasne aj islam (stačí sa pozrieť na históriu článkov autorky). Zvlášť keď im musí byť známe, že za homosexualitu je v islame len jeden trest - ten najvyšší.

Svedčí to asi o úplnej odtrhnutosti od reálneho vnímania sveta...

13 1
možnosti
Foto

Jestli to nebude tím, že takoví lidé neřeší nějakou "homokulturu" ani islám, ale svobodu. Pojem, který je dnes drtivé většině lidí v Evropě naprosto cizí.

3 14
možnosti
JK

Do mnohých štátov cestujeme práve preto, že tam doteraz majú VLASTNÚ kultúru - napr. Japonsko, Mongolsko, Latinská Amerika, ale aj arabské štáty. A obdivujeme ju, že si ju dokážu ochrániť. Plne akceptujem právo Saudskej Arábie zakazovať na svojom území minisukne, biky či odhalené ramená. Je to ich krajina a majú právo si tam udržiavať svoje vlastné zvyky.

Rovnaké je to aj u nás. Nevidím dôvod, prečo by sme automaticky mali akceptovať čokoľvek z akejkoľvek inej kultúry. Ono sa jedná o klasickú salámovú metódu. Najskôr šatky, potom burkini a nakoniec skončíme pri práve Šaríja. Podľa logiky autorky by sme moslimom tiež nemali brániť toto právo aplikovať, pretože sa jedná o súčasť ich kultúry.

Vtip je však v tom, že ustupovať sa nedá donekonečna. Autorke by som poradil zamyslieť sa nad výrokom múdrejších: Kto je ochotný poučiť sa z minulosti, je nútený prežiť si ju znovu.

22 1
možnosti
AP

Nemá tam být "kdo není ochotný ..."?

3 0
možnosti
TK

Jsem zásadně proti importu islámu a vůbec lidí z tohoto regionu do Evropy.

Ale v tomto s vámi výjimečně souhlasím. Zákaz zahalování obličeje se obhájit dá, toto ne. Takto zahaleni se třeba běžně koupou i asiaté, když se nechtějí opálit.

2 0
možnosti
PS

P77e57t41r 17S95k93á96l30a

13. 8. 2016 14:51

Řekla jste to sama. Jde skutečně o opatření ze středověku. A tento hluboký středověk nařizující oblečení žen a mající ženy za pouhý majetek mužů vládne ve většině muslimských zemí. A odtud přicházejí postupně lidé, kteří nám začínají svá pravidla salámovou metodou a pohrdáním naší kulturou vnucovat. Jde právě o zoufalou obranu vůči středověkým metodám Islámu, které nechce nikdo z odpovědných politiků vidět. Možná by jste mohla zkusit v Saudské Arábii napsat blog, hájící odhalenou tvář žen a jejich rovnoprávnost. Co myslíte? Přežila by jste pak alespoň týden?

8 1
možnosti

Ano, namátkou můžeme doporučit autorce třeba toto:

http://petrahavelkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=478232

Citace:

Obyvatelům království hrozí celá řada drastických trestů za přečiny, jež naše trestní právo neuznává. Vše se váže na právo šaría, jež si tento stát vykládá vskutku radikálně. Trošku nám to celé připomene Chammurapiho zákoník. Oko za oko, zub za zub. Tak nějak to chodí v Saúdské Arábii. A ještě hůř.

V Saúdské Arábii je legální mučení politických vězňů. Existuje zde tzv. potrestání na těle. To znamená amputaci rukou za krádež a bičování za lehčí formy zločinů, jako je opilost. Navíc se v Saúdské Arábii objevily případy bičování znásilněných žen, které nebyly schopny prokázat, že samy násilníka nepodnítily, za cizoložství.

Je zvláštní, že sluníčkářům jako je například pan Chuchma a dalším, není vůbec divné, že tyto a podobné státy a právní systémy představují onen INSTITUALIZOVANÝ! islám, tedy systémy, podporované a vnímané jako správné miliony muslimů! Jsou tedy produktem samotného islámu a hledat tedy nějaký jimi vyfantazírovaný "umírněný" či rozumný islám je naprostá iluze, či v lepším případě, jen jakási marginální záležitost nestojící vůbec za řeč.

Pokud islám produkuje takové právní a státní systémy pak by rozumného člověka mělo trknout, že s touto vírou je asi něco v nepořádku...

Žel tento racionální myšlenkový proces se u našich místních sluníček prostě neděje. Rv

2 1
možnosti

Zákaz plavek je takové plácnutí do vody, nejspíš za účelem předvolební kampaně.

1 0
možnosti
KT

Dotaz č. 1 - a vařit, paní Janků, vařit umíte?

Dotaz č. 2 - kolik takových pomatených ženských na území státu asi tak může žít, nevíte někdo?

1 1
možnosti
JB

Před chvílí jsem se dívala na Hyde park s Věrou Čáslavskou. Přišla řeč na rok 68, na olympiádu, a na tichý protest proti okupaci ČSSR, když Čáslavská při ruské hymně sklonila hlavu, a dívala se do země. Stach se jí ptal, jestli něco promýšlela, jestli chtěla udělat něco víc. Ona odvětila že chtěla, ale nemohla, všechny politické, náboženské a jiné projevy jsou zapovězeny. A vida, dnes se klidně na olympiádě plave v burkinách, šermuje v hidžábu, a dělá se z toho plus, jakože to je super, že se to může. A není to náboženský projev? Jednoho jediného náboženství, kterému se už vyhoví ve všem, na co si vzpomene? Jak to, že najednou nezávislost a nestrannost omypijských myšlenek neplatí?

13 2
možnosti
VK

To jste to pěkně zmotala.

1 6
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4937x
"Promiňte slečny, tancovat nebudu, chci o samotě přemýšlet a věnovat se sebevzdělání. Ženy jsou nepřítelkyně moudrosti." Paní Dynderová se vmísila do rozmluvy: "Vyslovil jste odvážnou myšlenku, pane Kebrle. Já s vámi nesouhlasím, ale chci s vámi diskutovat, jakmile složím prádlo." (Karel Poláček)

Seznam rubrik